Burkolás - Lakásfelújítás

Hívjon bizalommal! 06 (30) 737-9181

Mesterburkoló bizonyítvánnyal!

06 (30) 737-9181

Mapei Mesterburkoló Klub tagja vagyok!

Parketta burkolat

Az igényes és tartósan hibátlan parketta burkolathoz megfelelő alapanyag szükséges, továbbá egy jó szakember, aki ezt megfelelő gondossággal és szakértelemmel rakja le, formálja az Ön igénye szerinti padlóvá. De ugyanilyen fontos a parketta hozzáértő es megfelelő ápolása, mellyel jelentősen kitolható a parkettafelület kényszerű felújításának ideje.

A csaphornyos vagy lécparketta a beépítése során igen érzékeny a környezet klímaviszonyaira és a ragasztóban lévő nedvességre. A 10-22 mm vastag parketták elsősorban ragasztással rögzíthetők megbízhatóan. Alapanyaguk szerint megkülönböztetünk nedvességre érzékeny és kevésbé érzékeny parkettákat. A kevésbé érzékeny fafajtákat, pl. a tölgy, az akác, csökkentett víztartalmú, gyorskötő ragasztóval ragaszthatjuk biztonságosan. Az anyagszükséglet általában 1200 g/m2, amit szintén fogas kenőlemezzel hordhatunk fel. Ennél a ragasztónál min. 72 órát várjunk a csiszolás-lakkozás megkezdéséig. Nedvességre érzékeny fafajta pl. a bükk, kőris, melyekhez oldószer tartalmú termékeket használhatunk, mellyel a parketta a fektetés után már 24 óra múlva csiszolható, lakkozható. Amennyiben valamilyen egzotikus fafajtát ragasztanánk, pl. tikkfát, bambusz parkettát, vagy szempont a gyors csiszolhatóság, akkor használjunk kétkomponensű poliuretán ragasztót, mellyel a burkolat 24 óra múlva csiszolható, lakkozható. Anyagszükséglete 1200-1500 g/m2.

A parketta lakkozása

Miután a parkettaburkolatot többször megcsiszolták, porszívóval vagy seprűvel alaposan portalanítani kell. Végül el lehet kezdeni a lakkozást, melyhez elsősorban vízalapú termékek használata javasolt.

Az első átkenés után a fából kiálló szálkákat egy köztes csiszolással le kell csiszolni. Ehhez használjon padlócsiszoló gépet vagy elektromos kézi csiszológépet. Használjon 100/120-as szemcseméretű csiszolópapírt!
A következő lakkréteg felvitele előtt a felületet ismét alaposan portalanítani kell. Ha nagyon ellenálló felületet szeretne létrehozni, javasoljuk a harmadik lakkréteget is. Alternatív módszer, hogy a parkettát olajjal vagy viasszal kezeljük.

A szalagparketta magas feldolgozottságú gyárilag lakkozott felületű padlóburkoló anyag. A parkettaelemek stabilitását három egymásra merőlegesen ragasztott réteg biztosítja. A szalagparkettát nem szükséges teljes felületen leragasztani, csak a csap – horony csatlakozásoknál kell a horonyba pontszerűen betöltött vízálló diszperziós ragasztóval rögzíteni. A ma divatos Laminált parkettánál is ugyanezt a technológiát kell követni, bár itt a ragasztót teljesen végig kell kenni a csap-horony kiképzésen.

A parketta ápolása

A lakkozás után két vagy három héttel kezdődhet a parketta ápolása. A parkettát tisztítsa puha ruhával, szőrkefével vagy porszívóval. Az alig látszó lépésnyomokat és a makacs szenynyeződéseket enyhén benedvesített ruhával kell felmosni. A?lakkozás selymes fényét hosszú távon a tisztítószer helyes választása biztosítja. A parketta tisztításának gyakoriságát az igénybevétel határozza meg. A termékek sokfélesége miatt minden esetben figyelembe kell venni a parkettagyártó utasításait, a ragasztóanyag gyártójának előírását és a tisztítószeren található leírást is.

A parkettacsiszolás

Az előre nem felületkezelt parkettát lerakás után csiszolni, lakkozni, olajjal vagy viasszal kell kezelni. A felületkezelés legyen az utolsó munkamozzanat, nehogy a kész parketta felülete megsérüljön. A lerakás és a csiszolás kö­zött legalább 24 órának el kell telnie és a ragasztóanyag száradási idejét is figyelembe kell venni. A szükséges átcsiszolások száma a rések nagy­ságától és gyakoriságától függ. A csiszolások gyakorisága határozza meg a csiszolópapír szemcseméretét is. Régi parketta esetén a csiszolások száma függ a szennyeződés mértékétől és az esetleg előforduló egyenetlenségektől is.

Kérjen szaktanácsot vagy ingyenes árajánlatot!

 1. Az Ön neve:*
  Hiányzó adatok!
 2. E-mail címe:*
  Hibás / Hiányzó adatok!
 3. Telefonszáma:
  Invalid Input
 4. Kérdése, üzenete:
  Invalid Input
 5. Jelölje be a négyzetet!
 6. Kérjük, fogadja el az adatvédelmi feltételeket.

Burkolás a legjobb árakon!

- Elérhető áron!
- Magas színvonal!
- Speciális burkolás!
- Burkolási tanácsok!
- Rugalmas kapcsolat!
- Ingyenes tanácsadás!
- Minőségi munkavégzés!
- Garanciális munkavégzés!

MOST ÖN KÖVETKEZIK!
 • TIPP: magad uram!

  Vannak munkák, amelyeket magunk is elvégezhetünk. Ilyen lehet a régi csempe, vakolat leverése. Kis időráfordítással máris spóroltunk pár tízezer forintot.

 • Olcsó, egyszerű tippek

  A nyikorgó parketta repedéseibe szórjunk hintőport; megszűnik a bosszantó hang.
  • Hogy a padló visszakapja a fényét, egy liter vízbe keverjünk hét evőkanál almaecetet és négy evőkanál olívaolajat. Ezzel a keverékkel nedvesítsünk be egy puha rongyot, vigyük fel a felületre, és hagyjuk tíz percen át száradni. Tiszta, száraz ruhával dörgöljük át a padlót.

 • Milyen felületekre ne burkoljunk?

  Burkolás előtt első feladatunk, hogy vegyük alaposan szemügyre a burkolandó felület, vagy aljzatbeton minőségét! Ha a következő problémákkal és felületekkel találkozunk, akkor semmi esetre kezdjük a ragasztó bekeverésével:

  1. Az aljzatbeton repedezett;
  2. Az aljzatbeton porlik;
  3. Rendkívül egyenetlen az aljzat, hasonló a hullámvasúthoz;
  4. Az oldalfalon régi festék, vagy többrétegű meszelés maradványai találhatóak.

 • Fiatalítsuk a konyhát!

  Régi kiöregedett konyhájuk fiatalítását legtöbben a bútor kicserélésével kezdik. Akár így, akár csak a szekrényajtók cseréjében gondolkodunk, érdemes rászánni magunkat a burkolat megújítására is. A konyhában gyakran elegendő a pult feletti kb. 60 cm-es sávot burkolni, így aránylag kevés fali csempére van szükség, és lehetséges, hogy néhány dekor is belefér a költségvetésbe. A burkolást akár a konyhabútor beszerelését követően is elvégezhetjük, amikor már mindennek pontosan kialakult a helye.

 • Padlószegélyek ragasztása

  A burkolatok szegélyeit oldószeres kontakt ragasztóval vagy diszperziós kontakt ragasztóval kell felragasztani. Ilyen esetben mind az aljzatra, mind a burkolatra ecsettel vagy sima oldalú kenőlemezzel hordjuk fel a ragasztót, majd amikor a ragasztó tapintásra száraz, pontosan illesszük egymáshoz a két felületet (korrekciós lehetőség nincs) és jól nyomjuk össze őket.

Copyright Burkolás.com © Burkolás | Adatvédelem   Honlapkészítés
×
Kérjen ingyenes visszahívást!
A Küldés gomb megnyomásával
elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatót.
Az Ön neve:
Telefonszáma:
×

Szobafestőt keres? Új tapétára van szüksége? Jó helyen jár, mert velünk a felújítás minden részletét el tudja intézni. Profi szobafestő csapatunk rövid határidővel, rendkívül kedvező áron dolgozik. Kérjen egy ingyenes árajánlatot!

Olvassa el a részleteket! >>