Burkolás - Lakásfelújítás

Hívjon bizalommal! 06 (30) 737-9181

Mesterburkoló bizonyítvánnyal!

06 (30) 737-9181

Mapei Mesterburkoló Klub tagja vagyok!

Gumiburkolat

Említésekor az embereknek a fekete, “gombos” kialakítású metró-gumi jut az eszébe. Pedig ezeket a burkolatokat is sokféle színben, mintázattal, felületi kialakítással készítik. Lépcsőházakban, konyhákban, folyosókon, közösségi helyiségekben könnyen takarítható, hosszú élettartamú burkolatok készíthetők belőlük. Ajánljuk a gumi padlóburkolatot különböző funkciókat ellátó területekre, mint például lakások, kórházak, iskolák, óvodák irodák, közigazgatási épületek, buszok, repülőterek padlóinak burkolására. Valamint olyan területekre ahol magas követelmények vannak a burkolattal szemben támasztva. (pl. jégcsarnokok, golfklubok stb.) A gumi padlóburkolatok a legnagyobb igénybevételnek is megfelelnek.

Gumiburkolat ragasztása szilárd burkolatra:

A ragasztandó felületnek por-, szennyezés- és nedvességmentesnek kell lennie. Friss betonfelületek alkalmatlanok ragasztásra. A gumiragasztót ecsettel, spaklival lehet felvinni a ragasztandó gumiburkolat alsó felületének négy sarkára. A teljes felület leragasztása megakadályozza a víz megfelelő elvezetését, mely felfagyást és a gumiburkolat felpúposodását okozza. Az általunk forgalmazott ragasztóanyag anyagigénye: 0,2 kg/m2
A telepített burkolat terhelhetősége teljes mértékben az alépítménytől függ, nagyobb terhelés esetén a HYKOMM gumi burkolaton nem marad maradandó elváltozás.

Gumiburkolat karbantartása:

 • Néhány havonta szükség esetén a felületi koromkiválást 10%-os Linax Plus bevonattal el kell távolítani.
 • Hetente szükséges tisztítani cirokseprűvel, erős vízsugárral.
 • A burkolatot nyílt lángtól, illetve parázstól óvni kell.
 • A burkolat benzinnel és motorolajjal véletlenszerűen, és csak rövid ideig terhelhető (pl. elcsöpögés). Az üzemanyag szennyeződést a felületről azonnal el kell távolítani.

Bár a gumiburkolatok ragasztása – alapvetően nem tér el a PVC burkolatokétól – egy szempontból mégis különbözik attól: a ragasztó felhordása után nem kell hosszabb ideig várakozni úgy, mint a PVC burkolatok esetében. A még félig nyers állapotú diszperziós ragasztóba kell a burkolatot lefektetni, bedörzsölni, majd áthengerezni. Amennyiben vastagabb, noppos “gomb mintázatú” hátoldallal gyártott gumit ragasztunk, ezt már csak kétkomponensű, reaktív gyanta alapú ragasztóval készíthetjük el. Ezeket a burkolatokat általában nagyobb igénybevételnek kitett helyeken alkalmazzák, mint pl. üzemek, nagy forgalmú terek.

Kérjen szaktanácsot vagy ingyenes árajánlatot!

 1. Az Ön neve:*
  Hiányzó adatok!
 2. E-mail címe:*
  Hibás / Hiányzó adatok!
 3. Telefonszáma:
  Invalid Input
 4. Kérdése, üzenete:
  Invalid Input
 5. Jelölje be a négyzetet!
 6. Kérjük, fogadja el az adatvédelmi feltételeket.

Burkolás a legjobb árakon!

- Elérhető áron!
- Magas színvonal!
- Speciális burkolás!
- Burkolási tanácsok!
- Rugalmas kapcsolat!
- Ingyenes tanácsadás!
- Minőségi munkavégzés!
- Garanciális munkavégzés!

MOST ÖN KÖVETKEZIK!
 • TIPP: magad uram!

  Vannak munkák, amelyeket magunk is elvégezhetünk. Ilyen lehet a régi csempe, vakolat leverése. Kis időráfordítással máris spóroltunk pár tízezer forintot.

 • Olcsó, egyszerű tippek

  A nyikorgó parketta repedéseibe szórjunk hintőport; megszűnik a bosszantó hang.
  • Hogy a padló visszakapja a fényét, egy liter vízbe keverjünk hét evőkanál almaecetet és négy evőkanál olívaolajat. Ezzel a keverékkel nedvesítsünk be egy puha rongyot, vigyük fel a felületre, és hagyjuk tíz percen át száradni. Tiszta, száraz ruhával dörgöljük át a padlót.

 • Milyen felületekre ne burkoljunk?

  Burkolás előtt első feladatunk, hogy vegyük alaposan szemügyre a burkolandó felület, vagy aljzatbeton minőségét! Ha a következő problémákkal és felületekkel találkozunk, akkor semmi esetre kezdjük a ragasztó bekeverésével:

  1. Az aljzatbeton repedezett;
  2. Az aljzatbeton porlik;
  3. Rendkívül egyenetlen az aljzat, hasonló a hullámvasúthoz;
  4. Az oldalfalon régi festék, vagy többrétegű meszelés maradványai találhatóak.

 • Fiatalítsuk a konyhát!

  Régi kiöregedett konyhájuk fiatalítását legtöbben a bútor kicserélésével kezdik. Akár így, akár csak a szekrényajtók cseréjében gondolkodunk, érdemes rászánni magunkat a burkolat megújítására is. A konyhában gyakran elegendő a pult feletti kb. 60 cm-es sávot burkolni, így aránylag kevés fali csempére van szükség, és lehetséges, hogy néhány dekor is belefér a költségvetésbe. A burkolást akár a konyhabútor beszerelését követően is elvégezhetjük, amikor már mindennek pontosan kialakult a helye.

 • Padlószegélyek ragasztása

  A burkolatok szegélyeit oldószeres kontakt ragasztóval vagy diszperziós kontakt ragasztóval kell felragasztani. Ilyen esetben mind az aljzatra, mind a burkolatra ecsettel vagy sima oldalú kenőlemezzel hordjuk fel a ragasztót, majd amikor a ragasztó tapintásra száraz, pontosan illesszük egymáshoz a két felületet (korrekciós lehetőség nincs) és jól nyomjuk össze őket.

Copyright Burkolás.com © Burkolás | Adatvédelem   Honlapkészítés
×
Kérjen ingyenes visszahívást!
A Küldés gomb megnyomásával
elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatót.
Az Ön neve:
Telefonszáma:
×

Szobafestőt keres? Új tapétára van szüksége? Jó helyen jár, mert velünk a felújítás minden részletét el tudja intézni. Profi szobafestő csapatunk rövid határidővel, rendkívül kedvező áron dolgozik. Kérjen egy ingyenes árajánlatot!

Olvassa el a részleteket! >>