Burkolás - Lakásfelújítás

Hívjon bizalommal! 06 (30) 737-9181

Mesterburkoló bizonyítvánnyal!

06 (30) 737-9181

Mapei Mesterburkoló Klub tagja vagyok!

Padlószőnyeg (textil padlóburkolatok)

A meleg padlóburkolatok között a padlószőnyegek kedveltségét a szoba teljes felületén érvényesülő kellemes lágyságukkal érdemelték ki, mivel a legkomfortosabb, legpuhább érzést nyújtja a talp számára. A padlószőnyeges helyiségben más az ember hőérzete, mint más egyéb burkolatoknál.

A szőnyegpadló poliamid és polipropilén, gyapjú, valamint kevert gyapjú- és poliamidszálakból készülhet. Lehet buklé, velúr, scroll és cutloop (csúcsnyírt). A keményebb hatású buklét nagyobb igénybevételnek kitett helyeken érdemes alkalmazni, a velúr szintén strapabíró, de puhább.

A szőnyegpadló – többnyire homogén felülete miatt – nyugalmat áraszt. Diszkrét színű, jó minőségű szőnyeg sötét bútorokkal méltóságteljessé teheti a hálószobát. A gyerekszobában is a szőnyegpadló a legcélszerűbb, mert jobb érzés rajta kúszni-mászni, nem csúszik el, és nem bukik fel a kicsi a szőnyeg szélében. A fokozott igénybevétel miatt a lépcsőkre helyezett szőnyegnek megfelelően tartósnak kell lennie.

A padlószőnyeg ragasztása:

A ragasztó mennyiségét mindig a fektetendő burkolat hátoldalának kialakítása határozza meg. Az ettől függő anyagszükséglet 300 g/m2-től 500 g/m2-ig terjedhet. Általánosan elmondható, hogy minél strukturáltabb a szőnyegpadló hátoldala, annál több ragasztóra van szükség a megfelelő tapadás kialakulásához. Egy hab-hátoldalas szőnyegnél akár 300 g/m2 alatti mennyiség is elég lehet, míg egy textil hátoldalú szőnyeg biztonságos ragasztásához min. 400 g/m2 ragasztóra van szükség.

A modul szőnyegeket, melyek mérete 50×50 cm, úgynevezett fixáló ragasztóval rögzítik, mellyel többszörösen bontható kapcsolatot lehet kialakítani. A fixálót vagy sima kenőlemezzel vagy teddyber hengerrel hordhatjuk fel. A burkolat fektetése előtt az aljzaton lévő ragasztófilmnek minden esetben száraznak kell lennie, ugyanis csak ebben az esetben tapad rá a burkolat úgy, hogy utána fel is lehessen szedni.

Kérjen szaktanácsot vagy ingyenes árajánlatot!

 1. Az Ön neve:*
  Hiányzó adatok!
 2. E-mail címe:*
  Hibás / Hiányzó adatok!
 3. Telefonszáma:
  Invalid Input
 4. Kérdése, üzenete:
  Invalid Input
 5. Jelölje be a négyzetet!
 6. Kérjük, fogadja el az adatvédelmi feltételeket.

Burkolás a legjobb árakon!

- Elérhető áron!
- Magas színvonal!
- Speciális burkolás!
- Burkolási tanácsok!
- Rugalmas kapcsolat!
- Ingyenes tanácsadás!
- Minőségi munkavégzés!
- Garanciális munkavégzés!

MOST ÖN KÖVETKEZIK!
 • TIPP: magad uram!

  Vannak munkák, amelyeket magunk is elvégezhetünk. Ilyen lehet a régi csempe, vakolat leverése. Kis időráfordítással máris spóroltunk pár tízezer forintot.

 • Olcsó, egyszerű tippek

  A nyikorgó parketta repedéseibe szórjunk hintőport; megszűnik a bosszantó hang.
  • Hogy a padló visszakapja a fényét, egy liter vízbe keverjünk hét evőkanál almaecetet és négy evőkanál olívaolajat. Ezzel a keverékkel nedvesítsünk be egy puha rongyot, vigyük fel a felületre, és hagyjuk tíz percen át száradni. Tiszta, száraz ruhával dörgöljük át a padlót.

 • Milyen felületekre ne burkoljunk?

  Burkolás előtt első feladatunk, hogy vegyük alaposan szemügyre a burkolandó felület, vagy aljzatbeton minőségét! Ha a következő problémákkal és felületekkel találkozunk, akkor semmi esetre kezdjük a ragasztó bekeverésével:

  1. Az aljzatbeton repedezett;
  2. Az aljzatbeton porlik;
  3. Rendkívül egyenetlen az aljzat, hasonló a hullámvasúthoz;
  4. Az oldalfalon régi festék, vagy többrétegű meszelés maradványai találhatóak.

 • Fiatalítsuk a konyhát!

  Régi kiöregedett konyhájuk fiatalítását legtöbben a bútor kicserélésével kezdik. Akár így, akár csak a szekrényajtók cseréjében gondolkodunk, érdemes rászánni magunkat a burkolat megújítására is. A konyhában gyakran elegendő a pult feletti kb. 60 cm-es sávot burkolni, így aránylag kevés fali csempére van szükség, és lehetséges, hogy néhány dekor is belefér a költségvetésbe. A burkolást akár a konyhabútor beszerelését követően is elvégezhetjük, amikor már mindennek pontosan kialakult a helye.

 • Padlószegélyek ragasztása

  A burkolatok szegélyeit oldószeres kontakt ragasztóval vagy diszperziós kontakt ragasztóval kell felragasztani. Ilyen esetben mind az aljzatra, mind a burkolatra ecsettel vagy sima oldalú kenőlemezzel hordjuk fel a ragasztót, majd amikor a ragasztó tapintásra száraz, pontosan illesszük egymáshoz a két felületet (korrekciós lehetőség nincs) és jól nyomjuk össze őket.

Copyright Burkolás.com © Burkolás | Adatvédelem   Honlapkészítés
×
Kérjen ingyenes visszahívást!
A Küldés gomb megnyomásával
elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatót.
Az Ön neve:
Telefonszáma:
×

Szobafestőt keres? Új tapétára van szüksége? Jó helyen jár, mert velünk a felújítás minden részletét el tudja intézni. Profi szobafestő csapatunk rövid határidővel, rendkívül kedvező áron dolgozik. Kérjen egy ingyenes árajánlatot!

Olvassa el a részleteket! >>