Burkolás - Lakásfelújítás

Hívjon bizalommal! 06 (30) 737-9181

Mesterburkoló bizonyítvánnyal!

06 (30) 737-9181

Mapei Mesterburkoló Klub tagja vagyok!

Kültéri burkolás térkövezéssel

Burkolási feladatok nem csupán a négy fal között várnak az építkezőkre, hanem a kertben is számos olyan terület van, ahol nem célszerű a pázsit, vagy a homokos alapú talaj megtartása. Gondoljunk csak a garázsbejáróra, vagy a házat körülölelő területre, ahol különösen nem célszerű a vizesedésre hajlamos homokos terület, vagy kert létesítése Ilyenkor jön szóba a kültéri burkolás feladata, melyhez azonban nem feltétlenül lenne szükséges szakember igénybevétele. Ha tisztában vagyunk a térkő lerakásának folyamatával, és azzal, mennyire fontos a megfelelő alap elkészítése hozzá, akár házilag is elvégezhetjük a feladatot.

A térkövezés alapozása azért is bír rendkívüli jelentőséggel, mert ha elmulasztjuk ezt a fontos folyamatot, vagy a tömörítését nem megfelelően végezzük, kültéri burkolatunk nem számíthat túl hosszú jövőre, könnyedén megsüllyedhet, s ezzel kárba veszik munkánk. A szegélykövek lerakása, és betonozása után következhet a köztes terület durva, majd finomabb murvával való terítése, a rétegek tömörítése, végül mindezt finom homokkal borítjuk, s tovább tömörítjük az így elkészült alapot. A tömörítéshez legegyszerűbb, ha gépkölcsönzőből veszünk igénybe speciálisan erre a feladatra készült gépet.

Az így elkészült felületre helyezzük a térköveket az általunk megálmodott minta szerint. Lényeges feladatunk ezek után még a térkövek és a szegély találkozásánál adódik majd, ahol a méretre vágott térköveket kell a kimaradt hézagokba helyezni. Végső mozzanatként pedig a térkövek közti rések feltöltésére homokot használunk, mely folyamatot néhány nap után újra elvégezhetjük, amíg a tömörödés végleges nem lesz.

Kérjen szaktanácsot vagy ingyenes árajánlatot!

 1. Az Ön neve:*
  Hiányzó adatok!
 2. E-mail címe:*
  Hibás / Hiányzó adatok!
 3. Telefonszáma:
  Invalid Input
 4. Kérdése, üzenete:
  Invalid Input
 5. Jelölje be a négyzetet!
 6. Kérjük, fogadja el az adatvédelmi feltételeket.

Burkolás a legjobb árakon!

- Elérhető áron!
- Magas színvonal!
- Speciális burkolás!
- Burkolási tanácsok!
- Rugalmas kapcsolat!
- Ingyenes tanácsadás!
- Minőségi munkavégzés!
- Garanciális munkavégzés!

MOST ÖN KÖVETKEZIK!
 • TIPP: magad uram!

  Vannak munkák, amelyeket magunk is elvégezhetünk. Ilyen lehet a régi csempe, vakolat leverése. Kis időráfordítással máris spóroltunk pár tízezer forintot.

 • Olcsó, egyszerű tippek

  A nyikorgó parketta repedéseibe szórjunk hintőport; megszűnik a bosszantó hang.
  • Hogy a padló visszakapja a fényét, egy liter vízbe keverjünk hét evőkanál almaecetet és négy evőkanál olívaolajat. Ezzel a keverékkel nedvesítsünk be egy puha rongyot, vigyük fel a felületre, és hagyjuk tíz percen át száradni. Tiszta, száraz ruhával dörgöljük át a padlót.

 • Milyen felületekre ne burkoljunk?

  Burkolás előtt első feladatunk, hogy vegyük alaposan szemügyre a burkolandó felület, vagy aljzatbeton minőségét! Ha a következő problémákkal és felületekkel találkozunk, akkor semmi esetre kezdjük a ragasztó bekeverésével:

  1. Az aljzatbeton repedezett;
  2. Az aljzatbeton porlik;
  3. Rendkívül egyenetlen az aljzat, hasonló a hullámvasúthoz;
  4. Az oldalfalon régi festék, vagy többrétegű meszelés maradványai találhatóak.

 • Fiatalítsuk a konyhát!

  Régi kiöregedett konyhájuk fiatalítását legtöbben a bútor kicserélésével kezdik. Akár így, akár csak a szekrényajtók cseréjében gondolkodunk, érdemes rászánni magunkat a burkolat megújítására is. A konyhában gyakran elegendő a pult feletti kb. 60 cm-es sávot burkolni, így aránylag kevés fali csempére van szükség, és lehetséges, hogy néhány dekor is belefér a költségvetésbe. A burkolást akár a konyhabútor beszerelését követően is elvégezhetjük, amikor már mindennek pontosan kialakult a helye.

 • Padlószegélyek ragasztása

  A burkolatok szegélyeit oldószeres kontakt ragasztóval vagy diszperziós kontakt ragasztóval kell felragasztani. Ilyen esetben mind az aljzatra, mind a burkolatra ecsettel vagy sima oldalú kenőlemezzel hordjuk fel a ragasztót, majd amikor a ragasztó tapintásra száraz, pontosan illesszük egymáshoz a két felületet (korrekciós lehetőség nincs) és jól nyomjuk össze őket.

Copyright Burkolás.com © Burkolás | Adatvédelem   Honlapkészítés
×
Kérjen ingyenes visszahívást!
A Küldés gomb megnyomásával
elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatót.
Az Ön neve:
Telefonszáma:
×

Szobafestőt keres? Új tapétára van szüksége? Jó helyen jár, mert velünk a felújítás minden részletét el tudja intézni. Profi szobafestő csapatunk rövid határidővel, rendkívül kedvező áron dolgozik. Kérjen egy ingyenes árajánlatot!

Olvassa el a részleteket! >>