Burkolás - Lakásfelújítás

Hívjon bizalommal! 06 (30) 737-9181

Mesterburkoló bizonyítvánnyal!

06 (30) 737-9181

Mapei Mesterburkoló Klub tagja vagyok!

Laminált parketta

A laminált padló előnyös tulajdonsága miatt egyre nagyobb teret hódít a hagyományos parkettákkal vagy a hajópadlóval szemben. A laminált padlók anyaga 90 %-ban fa, vagyis környezetbarát faőrlemény. A parketta mutatós és változatos lehetőség a padló burkolására. Ahhoz, hogy sokáig szép legyen, fontos a megfelelő ápolás.

A laminált padló jellemzői: környezetbarát, kopásálló, ütésálló, karcálló, higiénikus, könnyen tisztíthatók, cigarettával szemben ellenálló, könnyen lerakható, színtartó, széles szín- és dekorválaszték, padlófűtés esetén is alkalmazható.

A laminált padlók tökéletes megjelenést biztosítanak a lakás minden helyiségében, azonban nem alkalmasak nedves helyiségek burkolására, mint például a fürdőszoba vagy a szauna.

A laminált parkettát többféle aljzatra – mint például beton, PVC, faparketta, kerámia – is le lehet fektetni. (A szőnyegpadló egészségügyi okok miatt nem ajánlott.) Gondoskodni kell arról, hogy a padlóalap tiszta, száraz (kevesebb, mint 2 %-os nedvességtartalom) és egyenletes (kevesebb, mint 2 mm/m2 szintkülönbség) legyen. Amennyiben az aljzat egyenetlensége nem megfelelő, használjon aljzatkiegyenlítőt!

Hogyan tisztítsuk?
A laminált, illetve szalagparketta tisztításánál kevesebb szempontra kell odafigyelnünk. Söpörjük fel, vagy a porszívó „seprűs” végével tisztítsuk, majd éppen csak nedves ruhával töröljük fel.

Bármilyen beton vagy kerámia padló esetén párazáró réteget kell alkalmazni. A párazáró fóliát 20 cm-es átfedéssel és rögzítő szalaggal összeragasztva kell lehelyezni, a falra fel kell hajtani . Erre tehetjük(igény szerint) rá a polifoamot (2 mm vastag), vagy alátétlemezt (5 mm vastag), amely hő- és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Ezeket egymás mellé illesztve fektessük le. Padlófűtés esetén speciális padlópapírt / iszappapírt (1 mm vastag), vagy speciális alátétet (1,6 mm vastag) helyezünk le.

Óvjuk a fát!

 • Kerüljük az ammóniatartalmú padlóápolókat!
 • Évente kétszer alkalmazzunk a lakkozott parkettához készült speciális ápolószert!
 • Tűsarkú cipőben semmiképpen ne menjünk a parkettára, főleg, ha puhább fából készült!
 • A gyakran mozgatott bútorok – például a székek – lábára vágjunk filclapot, vagy vegyünk alátétet. Így nem karcolódik a fa!
 • A fűtés annyira kiszáríthatja a parkettát, hogy akár rések is keletkezhetnek a falapok között. Hogy ezt megelőzzük, párásítsuk a helyiséget.

Akklimatizáljuk a parkettát. A bontatlan csomagokat lerakás előtt kb. 48 órán keresztül kell tárolni a burkolandó helyiségben. A szoba hőmérsékletének minimum 18-22 C-nak, a maximális páratartalomnak pedig 40-60 %-nak kell lennie. A kicsomagolást követően minden egyes panelt ellenőrizni kell ” előválogatás”!

Padlófűtés alkalmazása esetén a laminált parketta (hivatalosan: laminált padlóburkoló) felület megengedett maximális hőmérséklete 28 °C. A hőmérséklet túllépése a keményfa felület jelentős károsodását vonja maga után.

Olcsó, egyszerű tippek

 • Hogy a padló visszakapja a fényét, egy liter vízbe keverjünk hét evőkanál almaecetet és négy evőkanál olívaolajat. Ezzel a keverékkel nedvesítsünk be egy puha rongyot, vigyük fel a felületre, és hagyjuk tíz percen át száradni. Tiszta, száraz ruhával dörgöljük át a padlót.
 • A nyikorgó parketta repedéseibe szórjunk hintőport; megszűnik a bosszantó hang.
Kérjen szaktanácsot vagy ingyenes árajánlatot!

 1. Az Ön neve:*
  Hiányzó adatok!
 2. E-mail címe:*
  Hibás / Hiányzó adatok!
 3. Telefonszáma:
  Invalid Input
 4. Kérdése, üzenete:
  Invalid Input
 5. Jelölje be a négyzetet!
 6. Kérjük, fogadja el az adatvédelmi feltételeket.

Burkolás a legjobb árakon!

- Elérhető áron!
- Magas színvonal!
- Speciális burkolás!
- Burkolási tanácsok!
- Rugalmas kapcsolat!
- Ingyenes tanácsadás!
- Minőségi munkavégzés!
- Garanciális munkavégzés!

MOST ÖN KÖVETKEZIK!
 • TIPP: magad uram!

  Vannak munkák, amelyeket magunk is elvégezhetünk. Ilyen lehet a régi csempe, vakolat leverése. Kis időráfordítással máris spóroltunk pár tízezer forintot.

 • Olcsó, egyszerű tippek

  A nyikorgó parketta repedéseibe szórjunk hintőport; megszűnik a bosszantó hang.
  • Hogy a padló visszakapja a fényét, egy liter vízbe keverjünk hét evőkanál almaecetet és négy evőkanál olívaolajat. Ezzel a keverékkel nedvesítsünk be egy puha rongyot, vigyük fel a felületre, és hagyjuk tíz percen át száradni. Tiszta, száraz ruhával dörgöljük át a padlót.

 • Milyen felületekre ne burkoljunk?

  Burkolás előtt első feladatunk, hogy vegyük alaposan szemügyre a burkolandó felület, vagy aljzatbeton minőségét! Ha a következő problémákkal és felületekkel találkozunk, akkor semmi esetre kezdjük a ragasztó bekeverésével:

  1. Az aljzatbeton repedezett;
  2. Az aljzatbeton porlik;
  3. Rendkívül egyenetlen az aljzat, hasonló a hullámvasúthoz;
  4. Az oldalfalon régi festék, vagy többrétegű meszelés maradványai találhatóak.

 • Fiatalítsuk a konyhát!

  Régi kiöregedett konyhájuk fiatalítását legtöbben a bútor kicserélésével kezdik. Akár így, akár csak a szekrényajtók cseréjében gondolkodunk, érdemes rászánni magunkat a burkolat megújítására is. A konyhában gyakran elegendő a pult feletti kb. 60 cm-es sávot burkolni, így aránylag kevés fali csempére van szükség, és lehetséges, hogy néhány dekor is belefér a költségvetésbe. A burkolást akár a konyhabútor beszerelését követően is elvégezhetjük, amikor már mindennek pontosan kialakult a helye.

 • Padlószegélyek ragasztása

  A burkolatok szegélyeit oldószeres kontakt ragasztóval vagy diszperziós kontakt ragasztóval kell felragasztani. Ilyen esetben mind az aljzatra, mind a burkolatra ecsettel vagy sima oldalú kenőlemezzel hordjuk fel a ragasztót, majd amikor a ragasztó tapintásra száraz, pontosan illesszük egymáshoz a két felületet (korrekciós lehetőség nincs) és jól nyomjuk össze őket.

Copyright Burkolás.com © Burkolás | Adatvédelem   Honlapkészítés
×
Kérjen ingyenes visszahívást!
A Küldés gomb megnyomásával
elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatót.
Az Ön neve:
Telefonszáma:
×

Szobafestőt keres? Új tapétára van szüksége? Jó helyen jár, mert velünk a felújítás minden részletét el tudja intézni. Profi szobafestő csapatunk rövid határidővel, rendkívül kedvező áron dolgozik. Kérjen egy ingyenes árajánlatot!

Olvassa el a részleteket! >>