Burkolás - Lakásfelújítás

Hívjon bizalommal! 06 (30) 737-9181

Mesterburkoló bizonyítvánnyal!

06 (30) 737-9181

Mapei Mesterburkoló Klub tagja vagyok!

Linóleum burkolat

Természetes alapanyagúak és elsősorban a biológiai szemléletű építkezésben terjedtek el. Sokan összetévesztik a PVC-el. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, pl. a baktériumok nem telepszenek meg rajta, tűz hatására nem keletkezik klórgáz, jól mintázható, nem tartalmaz lágyítókat, egészségre nem ártalmas.

Előkészítés: Az aljzat legyen sík, tiszta, ép, száraz, szilárd, kemény, sima, mérsékelten nedvszívó, és ne legyen túlzott mértékű nedvességnek kitéve. Az aljzat nedvességtartalma és előkészítése feleljen meg a fektetés helyszínén érvényes előírásoknak. A szilárd aljzat nedvességtartalma nem haladhatja meg az említett előírások szerint mért maximális megengedett nedvességtartalmat.

FIGYELEM: a linóleum természetes alapanyagokból és olajokból készül, ami azt jelenti, hogy a felület színe napfény hatására megváltozik. A gyártás alatt kialakuló sárgás árnyalat (oxidációs fátyol) a napfény intenzitásától függően rövid idő alatt elmúlik. Miután e folyamat lezajlott, a padlóburkolat megtartja eredeti színét. Ez a linóleumra jellemző, és elkerülhetetlenül fellépő tulajdonság.

A leggyakrabban tekercses formában használják, de lap formátumban is kapható, lépéshangot csillapító parafa alátéttel együtt. Felülete higiénikus, könnyen tisztán tartható. A linóleum burkolatok fektetéséhez speciális szerszámok ill. technológia használata szükséges. A ragasztáshoz magas kezdeti tapadószilárdsággal rendelkező diszperziós ragasztó. A ragasztó szükséges mennyisége 450 g/m2 és ezt A2-B2 jelű kenőlemezzel hordhatjuk fel. A felhordott ragasztóba kivárás nélkül simítsuk bele a linóleumot, előre- hátra történő görgető mozdulatokkal, ezzel folyamatosan ellenőrizve a felhordott ragasztómennyiségét. A burkolat ragasztása előtt minden esetben végezzünk kiegyenlítést.

Kérjen szaktanácsot vagy ingyenes árajánlatot!

 1. Az Ön neve:*
  Hiányzó adatok!
 2. E-mail címe:*
  Hibás / Hiányzó adatok!
 3. Telefonszáma:
  Invalid Input
 4. Kérdése, üzenete:
  Invalid Input
 5. Jelölje be a négyzetet!
 6. Kérjük, fogadja el az adatvédelmi feltételeket.

Burkolás a legjobb árakon!

- Elérhető áron!
- Magas színvonal!
- Speciális burkolás!
- Burkolási tanácsok!
- Rugalmas kapcsolat!
- Ingyenes tanácsadás!
- Minőségi munkavégzés!
- Garanciális munkavégzés!

MOST ÖN KÖVETKEZIK!
 • TIPP: magad uram!

  Vannak munkák, amelyeket magunk is elvégezhetünk. Ilyen lehet a régi csempe, vakolat leverése. Kis időráfordítással máris spóroltunk pár tízezer forintot.

 • Olcsó, egyszerű tippek

  A nyikorgó parketta repedéseibe szórjunk hintőport; megszűnik a bosszantó hang.
  • Hogy a padló visszakapja a fényét, egy liter vízbe keverjünk hét evőkanál almaecetet és négy evőkanál olívaolajat. Ezzel a keverékkel nedvesítsünk be egy puha rongyot, vigyük fel a felületre, és hagyjuk tíz percen át száradni. Tiszta, száraz ruhával dörgöljük át a padlót.

 • Milyen felületekre ne burkoljunk?

  Burkolás előtt első feladatunk, hogy vegyük alaposan szemügyre a burkolandó felület, vagy aljzatbeton minőségét! Ha a következő problémákkal és felületekkel találkozunk, akkor semmi esetre kezdjük a ragasztó bekeverésével:

  1. Az aljzatbeton repedezett;
  2. Az aljzatbeton porlik;
  3. Rendkívül egyenetlen az aljzat, hasonló a hullámvasúthoz;
  4. Az oldalfalon régi festék, vagy többrétegű meszelés maradványai találhatóak.

 • Fiatalítsuk a konyhát!

  Régi kiöregedett konyhájuk fiatalítását legtöbben a bútor kicserélésével kezdik. Akár így, akár csak a szekrényajtók cseréjében gondolkodunk, érdemes rászánni magunkat a burkolat megújítására is. A konyhában gyakran elegendő a pult feletti kb. 60 cm-es sávot burkolni, így aránylag kevés fali csempére van szükség, és lehetséges, hogy néhány dekor is belefér a költségvetésbe. A burkolást akár a konyhabútor beszerelését követően is elvégezhetjük, amikor már mindennek pontosan kialakult a helye.

 • Padlószegélyek ragasztása

  A burkolatok szegélyeit oldószeres kontakt ragasztóval vagy diszperziós kontakt ragasztóval kell felragasztani. Ilyen esetben mind az aljzatra, mind a burkolatra ecsettel vagy sima oldalú kenőlemezzel hordjuk fel a ragasztót, majd amikor a ragasztó tapintásra száraz, pontosan illesszük egymáshoz a két felületet (korrekciós lehetőség nincs) és jól nyomjuk össze őket.

Copyright Burkolás.com © Burkolás | Adatvédelem   Honlapkészítés
×
Kérjen ingyenes visszahívást!
A Küldés gomb megnyomásával
elfogadja az Adatvédelmi tájékoztatót.
Az Ön neve:
Telefonszáma:
×

Szobafestőt keres? Új tapétára van szüksége? Jó helyen jár, mert velünk a felújítás minden részletét el tudja intézni. Profi szobafestő csapatunk rövid határidővel, rendkívül kedvező áron dolgozik. Kérjen egy ingyenes árajánlatot!

Olvassa el a részleteket! >>